Αναγνώστες

Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015

Τούρτα Burger

Μια αρκέτα διαφορετική τούρτα από τις συνηθισμένες,εμπνευσμένη από εμένα.




        Για τα ψωμάκια:
  • 270γρ.γάλα,
  • 30γρ. μαγιά (ή 1 φακελάκι ξερή)
  • 500γρ αλεύρι
  • 50γρ. ζάχαρη
  • 10γρ.αλάτι
  • 1 αυγό
  • 60γρ. βούτυρο soft.
  • 1 αυγό για το άλειμμα

       Για τη γέμιση:
  • 800 γρ μοσχαρίσιο κίμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
  • Σάλτσα BBQ
  • 5-6αγγουράκια τουρσί
  • 5-6 φέτες τομάτας
  • 3-4 φύλλα μαρουλιού
  • 3 φέτες κασέρι
  • 1 τοματίνι

Εκτέλεση:

Για τα ψωμάκια:
Ζεσταίνουμε το γάλα (χλιαρό) το οποίο αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ. Βάζουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε με το σύρμα.Τοποθετούμε το ειδικό εξάρτημα για ζύμες και ρίχνουμε το αλεύρι,τη μαργαρίνη,τη ζάχαρη,το αλάτι και το αυγό.Συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 5 λεπτά μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ.Αδειάζουμε τη ζύμη πάνω στον πάγκου που τον έχουμε αλευρώσει ελαφρά.Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 15 λεπτά.Πιέζουμε να φύγει ο αέρας και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά.Κόβουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια(2 αρκετά μεγάλα,2 πιο μικρά και 2 ακόμη πιο μικρά).Τα πλάθουμε σε στρόγγυλα ψωμάκια.Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.Αλείφουμε τα ψωμάκια με αυγό και τα ψήνουμε μέχρι να χρυσίσουν. Καλό είναι στα μισά του ψησίματος να γυρίσουμε το ταψί μας το μέσα έξω ώστε να ψηθεί καλύτερα από όλες τις μεριές.

Για τα μπιφτέκια:
Αλατοπιπερόνουμε τον κιμά μας και ζυμώνουμε.Πλάθουμε τρία μπιφτέκια(ίδια σε μέγεθος με τα ψωμάκια) και τα ψήνουμε στην ψησταριά για περίπου 25-30 λεπτά.

Για το στήσιμο της τούρτας:

Βάζουμε σε μια πιατέλα το ένα από τα δύο μεγαλύτερα ψωμάκια.Ρίχνουμε λίγη από την BBQ σάλτσα μας και έπειτα βάζουμε το μπιιφτέκι,το κασερί ,την τομάτα,το αγγουράκι τουρσί και το μαρούλι.Το κλείνουμε με το αλλό ψωμάκι και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα ψωμάκια(πρώτα τα πιο μικρά και μετά τα ακόμη πιο μικρά).Βάζουμε και ένα τοματίνι από πάνω στερεώνοντας το σε μία οδοντογλυφίδα.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου