Αναγνώστες

Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

Τονοτηγανιά

                                                                   
Μια εύκολη αλλά αρκετά νόστιμη και εντυπωσιακή συνταγή.Η τονοτηγανιά γίνεται τόσο νόστιμη που κανένας δεν θα καταλάβει ότι είναι ψάρι,θα το περάσουν για κρέας.

ΥΛΙΚΑ:
-500γρ.τόνο φρέσκο σε κομμάτια
-4 κ.σ μουστάρδας
-2 λεμόνια στημένα
-5 κ.σ λάδι
-λίγο αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και δενδρολίβανο
-λίγο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το λάδι να κάψει στο τηγάνι και τζιγαρίζουμε τον τόνο έως ότου πάρει χρώμα.Έπειτα ρίχνουμα 3 κ.σ μουστάρδα το  λεμόνι και ανακατεύουμε.Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά,το αλάτι,το πιπέρι,τη ρίγανη και το δενδρολίβανο.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για 4-5 λεπτά.Πριν το σβήσουμε ρίχνουμε και τον ψιλοκομμένο μαιντανό.
Για την εμφάνιση:
Βάζουμε τα κομμάτια του τόνου σε 2 πιάτα και με "υγρά" που έχουν περισσέψει στο τηγάνι τα ρίχνουμε στο multi,βάζοντας 1 κουταλιά μουστάρδα και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.Ρίχνουμε πάνω στο ψάρι  από τη σάλτσα μας και λίγο από τον μαιντανό.

Μερίδες:4-5 άτομα
Χρόνος εκτέλεσης:10 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου