Μια
εύκολη αλλά αρκετά νόστιμη και εντυπωσιακή συνταγή.Η τονοτηγανιά
γίνεται τόσο νόστιμη που κανένας δεν θα καταλάβει ότι είναι ψάρι,θα το
περάσουν για κρέας.
ΥΛΙΚΑ:
-500γρ.τόνο φρέσκο σε κομμάτια
-4 κ.σ μουστάρδας
-2 λεμόνια στημένα
-5 κ.σ λάδι
-λίγο αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και δενδρολίβανο
-λίγο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το
λάδι να κάψει στο τηγάνι και τζιγαρίζουμε τον τόνο έως ότου πάρει
χρώμα.Έπειτα ρίχνουμα 3 κ.σ μουστάρδα το λεμόνι και ανακατεύουμε.Στη
συνέχεια ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά,το αλάτι,το πιπέρι,τη ρίγανη και
το δενδρολίβανο.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για 4-5
λεπτά.Πριν το σβήσουμε ρίχνουμε και τον ψιλοκομμένο μαιντανό.
Για την εμφάνιση:
Βάζουμε
τα κομμάτια του τόνου σε 2 πιάτα και με "υγρά" που έχουν περισσέψει στο
τηγάνι τα ρίχνουμε στο multi,βάζοντας 1 κουταλιά μουστάρδα και χτυπάμε
για λίγα δευτερόλεπτα.Ρίχνουμε πάνω στο ψάρι από τη σάλτσα μας και λίγο
από τον μαιντανό.
Μερίδες:4-5 άτομα
Χρόνος εκτέλεσης:10 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου