Αναγνώστες

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016

Κρουασάν σφολιάτας βουτύρου

Μπορεί να θέλουν λίγο χρόνο παραπάνω,αλλά αξίζει η διαδικασία!

ΥΛΙΚΑ:

  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φακελάκι μαγιά
  • 5 κ. σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ αλάτι
  • 300 ml χλιαρό γάλα
  • 300 γρ. βούτυρο αγελαδινό (στη σκληρή του μορφή, πλάκα όχι soft)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


1) Ζυμώνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το βούτυρο)  στο χέρι για 5 περίπου λεπτά.

2) Αλευρώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για 1-1 1/2 ώρα περίπου.
3) Εν τω μεταξύ βάζουμε το βούτυρο ανάμεσα σε δύο ζελατίνες και το ανοίγουμε σε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο, και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
4) Ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο φύλο σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια σε μέγεθος μεγαλύτερο απ το μέγεθος του βουτύρου.

5) Βάζουμε στη μέση το βούτυρο και διπλώνουμε τη ζύμη ώστε να κλείσει μέσα της το βούτυρο.

6) Το πατάμε ελαφρά με τον πλάστη μας.

7)και το ανοίγουμε πάλι σε παραλληλόγραμμο φύλλο.

8)Ξαναδιπλώνουμε τη ζύμη μας και με πινέλο το καθαρίζουμε από το έξτρα αλεύρι.

9) Τυλίγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε και πάλι σε παραλληλόγραμμο.

10) το οποίο ξαναδιπλώνουμε και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά.
11) Ανοίγουμε και πάλι τη ζύμη την ξαναδιπλώνουμε και την βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Μόλις βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο την κόβουμε στη μέση και με τον πλάστη ανοίγουμε δύο παραλληλόγραμμα φύλλα.

12) Κόβουμε τριγωνάκια ζύμης και τα τυλίγουμε σε κρουασάν.

13) Τα αλείφουμε με λίγο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.
Χρόνος Εκτέλεσης: 7 ώρες
Μερίδες: 25 κρουασάν



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου