Αναγνώστες

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

Μία πίτσα...αλλιώς




Η ιδιαιτερώτητα αυτής της πίτσας είναι ό,τι την ψήνουμε με τρόπο διαφορετικό από τον συνηθισμένο και είναι η καλύτερη λύση για όσους δεν έχουν χτιστούς φούρνους αφού  η πίτσα γίνεται σχεδόν ίδια.

Υλικά:
Για τη ζύμη:
1 φακελάκι ξερή μαγία
1 κούπα  χλιαρό νερό

1κ.σ αλάτι
300 γρ. αλεύρι(προσθέστε λίγο περισσότερο εάν κολλάει η ζύμη)

Για τη γέμιση:
2 φρέσκιες τριμμένες τομάτες
2κ.σ έτοιμη σάλτσα
8 φέτες μπέικον
6 φέτες γαλοπούλα
200γρ κασέρι
200γρ. γραβιέρα
1 κονσέρβα μανιτάρια
1κ.γ ρίγανη,πιπέρι
4 κ.σ λάδι

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια λεκάνη τη μαγιά και ρίχνουμε το χλιαρό νερό.Ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι εως ότου δεν κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30-45 λεπτά.Την χωρίζουμε στα δύο.Ανοίγουμε τη ζύμη μας  σε στρόγγυλο σχήμα και έπειτα τη βάζουμε σε ένα στρόγγυλο ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολα.Ρίχνουμε από πάνω τα μισά υλικά δηλαδή 2 κ.σ λάδι,1 τριμμένη τομάτα και 1κ.σ έτοιμη σάλτσα.Τα αλοίφουμε στην πίτσα και ρίχνουμε τη ρίγανη και το πιπέρι.Ρίχνουμε από πάνω τα μισά υλικά και στο τέλος την γραβιέρα.Ανάβουμε την ψησταριά μας(στην προκειμένη περίπτωση εγώ την έψησα σε υγραερίου αλλά γίνεται και στα κάρβουνα).Βάζουμε την πίτσα πάνω και ψήνουμε μέχρι να λιώσει το κασέρι και ψηθεί το ζυμάρι(περίπου 15-20 λεπτά).Κατά την διάρκεια του ψησίματος  ετοιμάζουμε και την δεύτερη πίτσα με τον ίδιο τρόπο.Την αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.



Χρόνος εκτέλεσης:50 λεπτά
Μερίδες:16 κομμάτια

Το μυστικό είναι να είναι λεπτό το ζυμάρι ειδικά εάν θέλουμε να γίνει τραγανή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου