Αναγνώστες

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

Βασιλική Σαρλότ




 
Yλικά:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΩΣΗ ΣΤΑ ΠΟΥΡΑΚΙΑ: 
-2 κουτάκια πουράκια

- 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

- 325 γρ. κουβερτούρα

- 325 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά

- 520 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή




ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΩΣΗ ΣΤΑ ΠΟΥΡΑΚΙΑ
Λιώνουμε τα 100 γρ. κουβερτούρα. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα πουράκια, έτσι ώστε να τα μονώσουμε από την υγρασία της κρέμας, όταν θα μπούν στο γλυκό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα 325 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά και περιμένουμε να κρυώσει λίγο. Χτυπάμε τα 520 γραμμάρια κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή και ενσωματώνουμε με την κρέμα σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΡΛΟΤ:
Σε μία φόρμα σαρλότ(σε πέριπτωση που δεν έχουμε χρησιμοποιούμε ένα στρόγγυλο μπολ) τοποθετούμε στον πάτο ένα κομμάτι λαδόκολλα. Βάζουμε την μισή κρέμα στην φόρμα, μία στρώση από μονωμένα πουράκια, συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με άλλη μία στρώση από μονωμένα πουράκια. Τοποθετούμε το γλυκό στην κατάψυξη για αρκετές ώρες. Ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια ζεστού νερού και γαρνίρουμε την περιφέρεια με τα υπόλοιπα πουράκια. Γαρνίρουμε με κομμάτια σοκολάτας.


Χρόνος Εκτέλεσης: περίπου  30 λεπτά

Χρόνος κατάψυξης:τουλάχιστον 4 ώρες

Μερίδες 8-10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου