Αναγνώστες

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015

Τούρτα παγωτό



Υλικά:
Για τη βάση:
-2/3 φλυτζανιού βούτυρο
-½ φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
-½ φλυτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη

-1 αυγό
-3 βανίλιες
-1 ½ φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 φλυτζάνι κακάο
-½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
-½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-αντικολλητικό χαρτί 

Για το παγωτό:
-250 γραμμ. (1 κουτί) φυτική σαντιγί
-400 γραμμ. (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
-400 γραμμ. (1 κουτί) εβαπορέ γάλα
-1 βανίλια
-200 γραμμ. μικρά γεμιστά μπισκότα σοκολάτας θρυμματισμένα
-50 γρ ψημένα φουντούκια
-50γρ τρούφα
-50 γρ σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση:

Για τη βάση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190ο C.Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο, τα δύο είδη ζάχαρης, το αυγό και τη βανίλια, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.Κοσκινίστε το αλεύρι και αναμείξτε όλα τα στέρεα υλικά μαζί. Ρίξτε το μίγμα του αλευριού στο μίγμα βουτύρου και αναμείξτε καλά.
Στρώνουμε το μείγμα σε φόρμα δαχτυλίδι 28 εκ. στην οποία έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.Ψήστε τα για 8-10 περίπου λεπτά.Άφηστε το να κρυώσει για 10-15 λεπτά και έπειτα βάλτε  τη φόρμα στην κατάψυξη για 10 λεπτά

Για το παγωτό:
Χτυπάμε σε μπολ με μίξερ χειρός τη φυτική σαντιγί, να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ για 5΄, να φουσκώσει καλά. Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και το γάλα εβαπορέ. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2΄-3΄. Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 30΄. Το ξαναχτυπάμε, να αφρατέψει καλά και προσθέτουμε μέσα τα γεμιστά μπισκότα σε κομμάτια. Τα ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το παγωτό (που δεν έχει πήξει ακόμα) στη βάση μωσαϊκού στη φόρμα.Ρίχνουμε από πάνω τα ψημένα φουντούκια, την τρούφα και τις σταγόνες σοκολάτας.Παγώνουμε την τούρτα για αρκετές ώρες.
Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος  ψύξης:
τουλάχιστον 6 ώρες
Μερίδες:10-15 κομμάτια





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου