Αναγνώστες

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

Σεφταλιές



Υλικά:
Σεφταλίες,ένα παραδοσιακό κυπριακό φαγητό πλούσιο σε γεύση και νοστιμιά!
-1.400 γρ χοιρινό κιμά
-500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
-2-3 κρεμμύδια
-1 ματσάκι μαιντανό
-2 αυγά
-λίγο λάδι
-5 κ.σ αλάτι
-1 κ.σ πιπέρι
-1 κ.σ ρίγανη
-1 κ.σ καπνιστή γλυκία πάπρικα


-λίγη κανέλα(προαιρετικά)
-3 σκέπες(μπόλιες) αρνίσιες

Εκτέλεση:
Πλένουμε τις σκεπες του αρνιού με μπόλικο κρύο νερό και τις αφήνουμε για λίγο σε ένα λεκανάκι με νερό και ξίδι. Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε τους κιμάδες, τα κρεμμύδια,το λάδι, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το μαιντανό και τα μπαχαρικά.Ζυμώνουμε και πλάθουμε μακρόστενα κομμάτια. Βγάζουμε τις σκέπες απο το νερό, τις στραγγίζουμε καλά και τις κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια να χωράει η γέμιση για να τυλιχθεί.
Τυλίγουμε τις σεφταλιες μια μια με ένα κομμάτι απο τη σκέπη, όπως τα ντολμαδάκια.
Ψήνουμε τις σεφταλιές στα κάρβουνα ή στο γκρίλ της ηλ. κουζίνας για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απο όλες τις μεριές.

Μερίδες:30-35 σεφταλιές
Χρόνος εκτέλεση:1:30 ώρα

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου